Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Felvételi 2024

Felvételi jelentkezési határidő:
2024. február 15.

A felsőoktatási FELVÉTELI eljárás során a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar az alábbi államilag finanszírozott és költségtérítéses képzéseket hirdeti 2024. szeptemberi kezdéssel:FMK_szakok_FM_BSc_v1.jpg

Faipari mérnöki BSc (nappali és levelező)

A faipari mérnöki alapszak egyedülálló a honi felsőoktatásban. Nappali és levelező formában folyik az oktatás, de a duális képzés keretében is népszerű. A fát, mint anyagot kézbe venni, alakítani, formálni egyidős az emberrel. Az anyag- és gyártásismeretek alapján, a faalapú konstrukciók - a bútoroktól az épületelemekig - a fatermékek értékteremtő láncának fő elemei. A magyar erdők fája nemzeti kincs, aki fából alkot, tervez és gyárt, az a jövőre gondol. A fa a XXI. század fenntartható alapanyaga!

Faipari mérnöki BSc szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu

Faipari mérnöki szak kisfilm:
 

 

 


FMK_szakok_GAIN_BSc_v7.jpg

Gazdaságinformatikus BSc (nappali)

Informatika és gazdaság, két létfontosságú diszciplína. Párosításuk biztos jövőkép! A képzés az alapismeretek mellett naprakész, az iparban is használt technológiákra is megtanít: Python programozás, verziókezelés Gittel, mesterséges intelligencia, webfejlesztés React Native-ban, üzleti intelligencia és ERP rendszerek használata (MS Power Platform és MS Dynamics 365 Business Central).

Fiatalos, színvonalas szaktudású oktatóink a kis létszámnak köszönhetően minden hallgatóra kellő figyelmet tudnak fordítani. Segítenek a lemaradóknak, és egyengetik a tehetségek pályáját.

Gazdaságinformatikus BSc szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu 

Gazdaságinformatikus szak kisfilm:


 


FMK_szakok_ITF_v4.jpg

Ipari termék- és formatervező mérnöki BSc (nappali)

Az ipari termék- és formatervező mérnök tudása kapocs a tervezés és a gyártás közt. Alapvető műszaki, esztétikai és gazdasági ismeretek birtokában képes kreatív, alkotó módon részt venni termékek tervezési, fejlesztési és piaci megjelenésének folyamataiban. Egy adott termék megvalósításakor nemcsak a „milyen lesz, hanem a hogyan készül el” kérdésre is választ tud adni, optimalizálva az egyes gazdasági szereplők működésére.

Ipari termék- és formatervező mérnöki BSc szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu 

Ipari termék- és formatervező mérnöki szak kisfilm:

 


kom-media_BA_v5.2.jpg

Kommunikáció- és médiatudomány BA (nappali és levelező)

Az utóbbi évtized legdinamikusabban fejlődő tudománya a kommunikáció, hétköznapjaink és ünnepeink tartalmának meghatározója. A kommunikáció álló- és mozgóképek, hírek és információk végtelen egymásba fonódó halmaza. Az alapszakunkon végzetteket biztos tudással bocsájtjuk ki a világméretű információ-galaxisba.

Kommunikáció- és médiatudomány BA szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu 

Kommunikáció- és médiatudomány BA szak kisfilm:

 


FMK_szakok_EpM_BA_v1.jpg

Építőművészet BA (nappali)

Az építés egyidős az emberrel. Az építőművész feladata a téralkotás. Az építészeti alkotásaink minősége meghatározza életünk minőségét. Az építőművész alapszakon a művészi látásmód és a szükséges műszaki alapok megszerzése a cél.

Építőművészet BA szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu 

Építőművészet szak videó:


 


FMK_szakok_FoT_BA_v2.jpg

Formatervezés BA (nappali)

A XXI. század húzóágazata a design. A szép emberi környezet elképzelhetetlen jól megtervezett tárgyak nélkül. A formatervezők minden iparágban a szépség és hasznosság éllovasai. A formatervező alapszakon a kutatás és tervezés alapjait oktatjuk.

Formatervezés BA szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu 

Formatervezés szak videó:


 


FMK_szakok_TeG_BA_v4.jpg

Tervezőgrafika BA (nappali)

A képek világában élünk. Tehetség és innováció, a grafikus feladata megjeleníteni létező és még nem létező dolgokat, túlszárnyalni a képzeletet. A tervező grafika alapszak széleskörű alapismereteket ad többek között a tipográfia, a csomagolástervezés, az illusztráció, a brand- és webdesign területén.

Tervezőgrafika BA szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu 

Tervezőgrafika szak videó:


 


FMK_szakok_FM_MSc_v2.jpgFaipari mérnöki MSc (nappali és levelező magyar nyelven, nappali angol nyelven)

A képzés a műszaki alapszakok tudásanyagára alapozva kiteljesíti a faalapú műszaki tervezés, gyártás és építés ismereteit. Elkötelezett a fenntarthatóság és a körkörös gazdálkodás mellett, a fára, mint természetes és biológiailag lebomló anyagra alapozva, faanyavédelmi, tűzvédelmi, környezettudatos tervezési és fenntartható technológiai ismereteken keresztül. A diplomához mikrotanúsítványok is járnak. A törvény által biztosított tervezői és szakértői jogosultságok megszerzéséhez szükséges kreditek részei a tananyagnak. Tarts velünk! A faipari cégek az elérhetőnél legalább 20-szor több mester diplomás faipari mérnököt alkalmaznának.

Faipari mérnöki MSc szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu

 


FMK_szakok_Epitesz_MSc_v1.jpgÉpítész MSc (nappali)

A mesterképzés két specializációja: a szerkezettervező faépítész és műemlékvédelem épületrekonstrukció. A tanulmányok elvégzése után hallgatóink (mindkét specializáció esetében) teljes körű építész szakmagyakorlóvá válhatnak, amennyiben teljesítik a szakmai kamarák követelményeit. A szerkezettervező specializáció megteremti a lehetőséget, hogy az építész tervezői jogosultság mellett a Mérnök Kamara által adható TÉ (építész-statikus) jogosultság kredit követelményei is teljesüljenek. A műemlékvédelmi irány a műemléki szakértés alapjait fekteti le.

Építész MSc szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu

 


FMK_szakok_GAIN_MSc_v3.jpg

Gazdaságinformatikus MSc (levelező)

A képzés a gazdasági és informatikai ismeretek különleges keverékét nyújtja, amelyre nagy igény van a vállalatok részéről. Sopronban 2002 óta van gazdaságinformatikus képzés, mely 2022-ben egy átfogó megújuláson esett át, hogy még gyakorlatiasabb, a hallgatói és munkaerőpiaci igényekhez jobban alkalmazkodó tudást adjon.

Az önállóan és csapatban végzendő projektek megerősítik a tanult ismereteket, fejlesztik a kreatív gondolkodást és a problémamegoldó képességet. Ezért több tárgyon is projekt-orientált a számonkérés, és olyan rendezvények is lehetőséget nyújtanak a projektmunka megtapasztalására, mint a félévenkénti Hackathlon, valamint szakmai, tanulmányi és tudományos versenyek, workshopok.

Megújult mesterszakunk egy másik fő előnye, hogy levelező tagozaton indul nagy részben online oktatással. Ennek köszönhetően a tanulmányok könnyebben összeegyeztethetőek a munkával, családdal (a szakmaiság csorbulása nélkül) és akár otthonról is elvégezhető.

Gazdaságinformatikus MSc szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu 

 


Hasznalati_butor_restaurator_MSc_1.jpg

Használati bútor restaurátor MSc (nappali)

A képzés célja olyan bútorrestaurátorok képzése, akik magas szinten ismerik és alkalmazzák a fából készült bútor restaurálásának gyakorlatát és elméletét, olyan használatban lévő bútorok vonatkozásában, amelyek a másodlagos piacokon általánosan forgalomban vannak, napjainktól visszamenőleg egészen a XIX. század elejéig (biedermeier korszak).

Használati bútor restaurátor MSc szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu 

 


Oko-dizajn_MSc_1.jpg

Öko-dizájn MSc (nappali)

A képzés célja olyan ökologikus szemlélettel rendelkező szakemberek képzése, akik kellően felkészültek az önálló kreatív tervezői és fejlesztői tevékenységre, munkájuk során szem előtt tartják a fenntartható fejlődés, s a körkörös gazdálkodás elvárásrendszerét. Mérnöki tevékenységük során a megújuló energiák, természetes és környezetbarát anyagok használatára törekszenek.

Öko-dizájn MSc szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu 

 


FMK_szakok_EpM_MA_v2.jpg

Építőművész MA (nappali)

Az építőművészet gyakorlása az egyik legösszetettebb alkotói folyamat. A mesterszakon az épített- és természeti környezet magas esztétikai szintű alakításának elméleteit oktatjuk. A végzett hallgatók, tudományos és mesterségbeli ismereteik révén, az előírt szakmai gyakorlatok után a Magyar Építész Kamarának, valamint a Magyar Építőművészek Szövetségének tagjaivá válhatnak.

Építőművész MA szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu

 


FMK_szakok_FoT_MA_v1.jpg

Formatervező művész MA (nappali)

Komplex gondolkodás, az összetett tervezés a szak alappillérei. Végzésük után hallgatóink munkájuk során a termék- és formatervezés, valamint a termékfejlesztés és designkutatás valamennyi fázisában képesek önállóan vagy más szakemberekkel hatékonyan együttműködni.

Formatervező művész MA szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu

 


FMK_szakok_TeG_MA_v4.jpg

Tervezőgrafika MA (nappali)

A grafika műfaja bonyolult és szerteágazó. Állandó jelenléte mindig szól valakihez, szól valamiről. A vizuális művészetek e sajátos területével foglalkozik a tervezőgrafikus mesterképzés. Kiemelkedően erős a szakon folyó tipográfiai oktatás, a korszerű digitális technikák használata.

Tervezőgrafika MA szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu

 


FMK_szakok_DMM_MA_v1.jpg

Design- és művészetmenedzsment MA (nappali)

A művészetet közelebb vinni a közönséghez nehéz, összetett, nagy műveltséget kívánó tevékenység. A művészeti és design termékeket, valamint szolgáltatásokat kínáló piaci vállalkozások, non-profit szervezetek - múzeumok, galériák, aukciósházak - számára ma már nélkülözhetetlen egy olyan szakember, aki tájékozott a piaci és művészeti trendek világában egyaránt, rendelkezik menedzsment, marketing, gazdasági, jogi ismeretekkel és szenvedélye a design és a művészet.

Design- és művészetmenedzsment MA szak részletes leírása >>>

Jelentkezés: felvi.hu

 


Cikk nyomtatása E-mail