Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Építőművészet BA

Miért az építőművész BA szak?

Ha szeretsz utazni és lenyűgöz az óvárosok hangulata, vagy a legújabb épületcsodák, akkor Te építésznek készülsz! Ha állandóan átrendeznéd a szobádat, vagy kritizálod a másét, akkor közénk való vagy! Ha jól rajzolsz vagy barkácsolsz, érdekelnek a 3D programok és látványtervezés, vagy egyszerűen csak álmodozó vagy, ha szereted a természetet és aggódsz a világ sorsáért akkor jó hírünk van, köztünk a helyed!

Az építész pont ilyen és nálunk azt fejleszted jobban, ami az erősséged. Nekünk a táj, az utca, az épület, a belső és a bútor egyazon csoda része. Mindezt a gyönyörű Sopronban tanulhatod, egy híresen összetartó közösségben. A természet, a hagyomány és a nyugat metszéspontjában itt indult sok éve az ország második egyetemi szintű építészképzése. Erre büszkék vagyunk!

Mit tanulhatsz az építőművész BA szakon?

Nálunk építészeti, belsőépítészeti tervezést, valamint bútortervezést is tanulhatsz. Új tantervünk a nemzetközi oktatási trendeket követi. Képzett oktatóink segítenek művészeti és műszaki tanulmányaidban. Rajzolunk, plasztikázunk, de tanulhatsz világítástechnikát, látványtervezést és még kommunikációt is. Egyszerre fejlesztjük a művészi és a technikai készségeket.

Elvünk a 4K: KREATIVITÁS, KRITIKA, KOOPERÁCIÓ, KOMMUNIKÁCIÓ. Nálunk belepillanthatsz a jövő egyik legfontosabb építőanyagának alapját adó fa korszerű felhasználásába és a hátterét adó felelős erdőgazdálkodásba is. Tanulj lelkes oktatóktól, gyakorolj valós feladatokon! Természet és gondoskodás, természetes gondolkodás.

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

Az épületre úgy tekintünk, mint az építészet, a belsőépítészet és a bútortervezés szerves egységére és így is oktatjuk.
Az alapszakot végzett hallgatóink felkészültek tanulmányaik mesterképzésben, majd doktori iskolában történő, PhD vagy DLA fokozat megszerzését célzó folytatására.

A mesterszak elvégzése és az előírt szakmai gyakorlat letelte után megszerezhető mind az építészi, mind a belsőépítészi tervezői jogosultság. Végzett hallgatóink elismert irodákban és neves cégeknél dolgoznak itthon és külföldön.

A tanulmányok egy része külföldön is folytatható, erről bővebb tájékoztatást az ERASMUS oldalunkon olvashatsz.

Felvételi információk

Felvételi időszakban a felvételi információk a felvi.hu oldalon érhetőek el.

Az alapszakos művészeti képzéseinkre (építőművészet BA, formatervezés BA, tervezőgrafika BA) kétfordulós felvételi vizsgát kell teljesítenie a jelentkezőknek, a FELVÉTELI VIZSGÁRÓL további információ ezen a linken érhető el.

 

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Szabóné Sándor Julianna
tanulmányi előadó
(+36 99) 518-736
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
Dr. Fülöp István
egyetemi docens
+36 20/41-44-352
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar