Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Tervezőgrafika BA

Miért a tervezőgrafika BA szak?

Ha megragadnak a képek és lenyűgöznek a színek, imádod a furcsa betűket, telefirkálod karakterekkel, ábrákkal a füzeteidet, akkor Te grafikusnak készülsz! Ha szeretnéd magad a vizualitás nyelvén kifejezni, változtatni akarsz a világon, érdekel a kommunikáció, akkor közénk való vagy! Ha jól rajzolsz vagy festesz, érdekelnek a rajzprogramok és az illusztráció, vagy egyszerűen csak álmodozó vagy, ha szereted a természetet és aggódsz a világ sorsáért akkor jó hírünk van, köztünk a helyed!

Mindezt a gyönyörű Sopronban tanulhatod, egy híresen összetartó közösségben. A természet, a hagyomány és a nyugat metszéspontjában alakult 28 éve az Alkalmazott Művészeti Intézet, a soproni AMI. Erre büszkék vagyunk!

Mit tanulhatsz a tervezőgrafika BA szakon?

Nálunk tipográfiát, csomagolástervezést, illusztrációt, brand design-t, hagyományos és digitális grafikai technikákat is tanulhatsz. Új tantervünk a nemzetközi oktatási trendeket követi. Képzett oktatóink segítenek művészeti és műszaki tanulmányaidban, hiszen a tervezőgrafikus az a szakember, aki pontosan ismeri, hogy hogyan lesz az álmaiból valóság. Rajzolunk, plasztikázunk, de tanulhatsz médiatechológiát, infógrafikát, digitális képalkotást és még 3D tervezést is. Egyszerre fejlesztjük a művészi és a technikai készségeket, segítünk a Benned rejlő kreatív energiák kibontakoztatásában.

Elvünk a 4K: KREATIVITÁS, KRITIKA, KOOPERÁCIÓ, KOMMUNIKÁCIÓ. Nálunk belepillanthatsz a jövő egyik legfontosabb csomagolóanyagának alapját adó papír korszerű felhasználásába és digitális tartalomfejlesztésbe is. Tanulj lelkes oktatóktól, gyakorolj valós feladatokon! Természet és gondoskodás, természetes gondolkodás.

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

A képzés alatt az életre készítünk fel valós projekteken keresztül. Megtanítunk csapatban és önállóan dolgozni, hiszen egy stúdióban, reklámügynökségnél, vagy az általad alapított cégnél mindkét habitusra szükséged lesz.

Az alapszakot végzett hallgatóink felkészültek tanulmányaik mesterképzésben, majd doktori iskolában történő, DLA fokozat megszerzését célzó folytatására.

Végzett hallgatóink grafikai stúdiókban és neves cégeknél dolgoznak itthon és külföldön.

A tanulmányok egy része külföldön is folytatható, erről bővebb tájékoztatást az ERASMUS oldalunkon olvashatsz.

Felvételi információk

Felvételi időszakban a felvételi információk a felvi.hu oldalon érhetőek el.

Az alapszakos művészeti képzéseinkre (építőművészet BA, formatervezés BA, tervezőgrafika BA) kétfordulós felvételi vizsgát kell teljesítenie a jelentkezőknek, a FELVÉTELI VIZSGÁRÓL további információ ezen a linken érhető el.

 

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Dr. Szigethy Anna
egyetemi docens
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
Szabóné Sándor Julianna
tanulmányi előadó
(+36 99) 518-736
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar