Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Építész MSc

Miért az építész MSc szak?

A 4 féléves építész mesterképzés, az Európai építészképzésekkel összhangban, projekt alapú oktatásra épül. A Soproni Egyetem tradícióit kihasználva, a projektek központi témái az ökológia és a faépítészet köré épülnek. A választható két specializáció (szerkezettervező -faépítész-, műemlékvédelem és rekonstrukció) is az egyetem és a város adottságaira építve tud naprakész, élő feladatokat kijelölni. A tanulmányok elvégzése után (minkét specializáció esetében) teljes körű építész szakmagyakorlóvá válik. A képzés után a szakmai kamarák eljárási ügyrendjét teljesítő kollégák egyetemes tervezői jogosultságot szerezhetnek. A szerkezettervező specializáció megteremti a lehetőséget, hogy az építész tervezői jogosultság mellett a Mérnök Kamara által adható TÉ (építész-statikus) jogosultság kredit követelményei is teljesüljenek. A műemlékvédelmi irány a műemléki szakértés alapjait fekteti le. 

Mit tanulhatsz az építész MSc szakon?

A projektekre épülő képzésünkben fő szerepet kap a 3D modellezés korszerű, naprakész oktatása, valamint a BIM rendszerek megismertetése. A hangsúlyt az épületek szakszerű szerkezeti kialakítására fektetjük, külön kiemelve a faszerkezeteket. Fontos oktatási terület a műemléki kutatás, a szerkezeti hibák feltárása és javítása, valamint a műemlék-helyreállítások. 

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

Intézményünkben a Cziráki József Faanyagtudomány és Technológiák Doktori Iskola PhD képzése várja végzett hallgatóinkat, továbbá más egyetemek DLA képzéseiben ill. az Építész Mesteriskolában is folytathatják tanulmányaikat. Ezen túlmenően számos szakmérnöki képzésben vehetnek rész itthon és külföldön egyaránt. Végzett hallgatóink keresettek a szakmában, annak tervezőirodai és építéskivitelezési szegmensében, hatóságok és az építőipar teljes területén. 

Felvételi információk

Felvételi időszakban a felvételi információk a felvi.hu oldalon érhetőek el.

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Dr. Szabó Péter
egyetemi docens
(+36 99) 518-104
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
Kovács Jánosné
tanulmányi előadó
(+36 99) 518-735
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar