Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Építőművész MA

Miért az építőművész MA szak?

Mert itt teljesedik ki mindaz, amit eddig tanultál. Nálunk mesterszakon ér össze a külső és a belső, a tudomány és a művészet. Itt válsz tervezőből alkotóvá. Mert szakmai gyakorlat mellett is végezhető, sőt kifejezetten örülünk neki!

Egyetemünkön hagyományosan kis csoportokra bontott gyakorlati mester-tanítvány-kolléga oktatás folyik. Különös hangsúlyt kap a társadalmi és környezeti felelősség, a földrajzi helyzetünkből adódó nemzetközi szemlélet, valamint az egyetemünk oktatási portfóliójából fakadó interdiszciplináris tapasztalat.

Sopron és környékének több évszázados épített öröksége és igényes kortárs építészete közelről teszi tanulhatóvá a mesterséget. Oktatóink valós tervezői tapasztalattal, oktatói és kutatói gyakorlattal rendelkező építészek, belsőépítészek, designerek.

Mit tanulhatsz az építőművész MA szakon?

A nálunk végzett építészek komplex módon ismerik az építészet, belsőépítészet és bútortervezés mesterszintű fortélyait. Ezért is hívjuk a tervezési tárgyainkat komplex fulldesignnak. A képzés követelményeinek és céljainak megfelelően, ha ezt a szakot választod, a tanulmányaid során széleskörű ismereteket szerezhetsz a szükséges elméleti, gyakorlati, tervezési, művészeti, műszaki és vizualizációs diszciplínákból.

A szomszédos Ausztriába történő rendszeres tanulmányútjaink révén első kézből tapasztalhatjuk meg a nemzetközi építészeti eseményeket és folyamatokat. Tervezési feladataink helyszíneinek egy része is nemzetközi. Hallgatóink valós projektekben is részt vesznek konkrét felkérésre, vagy az ipari partnereink meghívására.

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

A mesterszak elvégzése és az előírt szakmai gyakorlat letelte után megszerezhető mind az építészi, mind a belsőépítészi tervezői jogosultság. Végzett hallgatóink elismert irodákban és neves cégeknél dolgoznak itthon és külföldön.

A mesterszakot végzett hallgatóink felkészültek doktori iskolában történő, PhD vagy DLA fokozat megszerzését célzó folytatására.

A tanulmányok egy része külföldön is folytatható, erről bővebb tájékoztatást az ERASMUS oldalunkon olvashatsz.

Felvételi információk

Felvételi időszakban a felvételi információk a felvi.hu oldalon érhetőek el.

 

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Fülöp István
egyetemi docens
+36 20/41-44-352
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
Szabóné Sándor Julianna
tanulmányi előadó
(+36 99) 518-736
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar