Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Formatervezés BA

Miért a formatervezés BA szak?

A formatervezés, design a kor egyik legfontosabb területe. A design a tudományágak és a művészet összeadott értékeit, a kutatások és társadalmi kihívások mentén a közeljövő tárgyi világát fogalmazza meg. Ebben a folyamatban részt venni és a befejező összegző szakaszban a tárgyiasulás élményét és felelősségét tapasztalni teremtői hozzáállást jelent.  

Mit tanulhatsz a formatervezés BA szakon?

A képzés célja formatervezők képzése, akik a design és formatervezés különböző területein képesek kis- és nagysorozatú termékek formai tulajdonságainak és használati jellemzőinek megtervezésére, valamint a teljes termékfejlesztési folyamatban való részvételre. Szakmai felkészültségük lehetővé teszi számukra, hogy kreatív válaszokat tudjanak adni a kultúra, a társadalom, a piacgazdaság és a környezet kihívásaira, akár önállóan, akár más szakemberekkel együttműködve. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.  

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

A Formatervezés alapdiploma (BA) megszerzése után a Formatervező művész mester szak (MA) továbbképzési lehetőség áll rendelkezésre. A három éves alap és két éves mesterképzés célja, hogy a végzett hallgatók átfogó szakmai ismerettel és kellő gyakorlattal kezdhessék meg szakmai karrierjüket, illetve hazai és nemzetközi posztgraduális képzésre jelentkezhessenek. A mester szak elvégzése után mindazok a továbbképzési lehetőségek rendelkezésre állnak, melyek általában a művészeti továbbképzést jelentik.

Felvételi információk

Felvételi időszakban a felvételi információk a felvi.hu oldalon érhetőek el.

Az alapszakos művészeti képzéseinkre (építőművészet BA, formatervezés BA, tervezőgrafika BA) kétfordulós felvételi vizsgát kell teljesítenie a jelentkezőknek, a FELVÉTELI VIZSGÁRÓL további információ ezen a linken érhető el.

 

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Polyák János
egyetemi docens, Ferenczy Noémi-díjas iparművész
(+36 99) 518-910
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
Szabóné Sándor Julianna
tanulmányi előadó
(+36 99) 518-736
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar