Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Formatervező művész MA

Miért a formatervező művész MA szak?

Az alapképzést követően a komplex gondolkodás és az összetett tervezés kerül előtérbe. A már érett személyiséggel rendelkező hallgatók saját program alapján felvételiznek és a képzési tartalmat az érdeklődésük figyelembevételével célzottan alakítjuk ki. A hallgatói lehetőségek növekednek, a feladatokban az egyetem és az oktatók kapcsolati tőkéjét is mozgósítjuk. Az éles projektfeladatok mindennaposak lesznek az oktatásban. A mesterképzés túlmutat az egyetemi lét határain, támogatjuk az önálló projekteket és az AMI-n belül a szakok közötti kooperációt. 

Mit tanulhatsz a formatervező művész MA szakon?

A képzés célja formatervező művészek képzése, akik megszerzett tervezői és tudományos ismereteik birtokában, tudatos és felelősségteljes tervezői magatartásukkal képesek felismerni a társadalom és kultúra, valamint a piacgazdaság és a környezet kihívásait, és tudnak azokra a design és formatervezés eszközeivel rugalmas, hatékony és innovatív megoldásokkal reagálni. Munkájukat a termék-formatervezés és a termékfejlesztés, továbbá a designkutatás valamennyi fázisában képesek önállóan és más szakemberekkel együttműködve, csoportmunkában is végezni, akár a formatervező- és designkutató-csoportok vezetőjeként is. Felkészültek tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására. Az alkotó ember kulturális küldetését vállaló, értéket teremtő, értékeket közvetítő és védő, ennek érdekében széleskörű kommunikációs készségekkel – számítástechnika, idegen nyelv, vizuális technikák – felvértezett alkotó értelmiségi ember a képzés célja.  

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

A szakunkon végzett okleveles formatervező művészek számos elhelyezkedési lehetőséggel élhetnek. Lehetnek önálló tervezőművészek, designvállalkozások vezetői, designstúdiónál tervezők vagy akár vezetők is, kreatív ügynökségeknél és reklámcégeknél tervezők, termelő és szolgáltató cégeknél vezetőtervezők, illetve bármilyen designtevékenység szervezői, irányítói illetve vezetői.

A két éves mesterképzés célja, hogy a végzett hallgatók átfogó szakmai ismerettel és kellő gyakorlattal kezdhessék meg szakmai karrierjüket, illetve hazai és nemzetközi posztgraduális képzésre jelentkezhessenek.

A formatervező művész mesterdiploma megszerzése után mindazok a hazai és külföldi továbbképzési lehetőségek rendelkezésre állnak, amelyek magasabb képzettségi fokozat elérését biztosítják: Magyar Iparművészeti Egyetem DLA Iskola, valamint a Soproni Egyetem Doktori Iskolája.  

Felvételi információk

Felvételi időszakban a felvételi információk a felvi.hu oldalon érhetőek el.

 

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Dr. Polyák János
egyetemi docens
(+36 99) 518-910
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
Szabóné Sándor Julianna
tanulmányi előadó
(+36 99) 518-736
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar