Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Gazdaságinformatikus BSc

Miért a gazdaságinformatikus BSc szak?

A képzés a gazdasági és informatikai ismeretek különleges keverékét nyújtja, amelyre nagy igény van a vállalatok részéről. Sopronban 2002 óta van gazdaságinformatikus képzés, mely 2022-ben egy átfogó megújuláson esett át, hogy még gyakorlatiasabb, a hallgatói és munkaerőpiaci igényekhez jobban alkalmazkodó tudást adjon.

Az önállóan és csapatban végzendő projektek megerősítik a tanult ismereteket, fejlesztik a kreatív gondolkodást és a problémamegoldó képességet. Ezért több tárgyon is projekt-orientált a számonkérés, és olyan rendezvények is lehetőséget nyújtanak a projektmunka megtapasztalására, mint a félévenkénti Hackathlon, valamint szakmai, tanulmányi és tudományos versenyek, workshopok.

Fiatalos, színvonalas szaktudású oktatóink a kis létszámnak köszönhetően minden hallgatóra kellő figyelmet tudnak fordítani. Segítenek a lemaradóknak, és egyengetik a tehetségek pályáját.

Mit tanulhatsz a gazdaságinformatikus BSc szakon?

A képzés az alapismeretek mellett naprakész, az iparban is használt technológiákra is megtanít: Python programozás, verziókezelés Gittel, mesterséges intelligencia, webfejlesztés React Native-ban, ERP rendszerek használata (MSDynamics).

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

Az alapképzés elvégzése után lehetőséged van továbbtanulni gazdaságinformatikus mesterszakon, amin az adatelemzés témakörére helyezzük a fő hangsúlyt (később akár doktori képzésre is van lehetőség), vagy akár azonnal elhelyezkedhetsz a munka világában.

Felvételi információk

Felvételi időszakban a felvételi információk a felvi.hu oldalon érhetőek el.

 

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Dr. Hegyháti Máté
egyetemi docens
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
Szabóné Sándor Julianna
tanulmányi előadó
(+36 99) 518-736
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar