Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Ipari termék- és formatervező mérnöki BSc

 

Miért az ipari termék- és formatervező mérnöki BSc szak?

A képzés célja olyan ipari termék- és formatervező mérnökök képzése, akik alapvető műszaki, esztétikai és gazdasági ismeretek birtokában képesek kreatív, alkotó módon részt venni termékek tervezési, fejlesztési és piaci megjelenésének folyamataiban. Ismerik a nagyvállalatok, kis- és középvállalatok, ipari nagysorozatban előállított termékeinek és kézműves iparművészeti tárgyainak tervezési innovatív módszertanát és azt akár egyéni, akár csoportmunkában képesek alkalmazni. Környezettudatos tervezői szemléletű elméleti, szakelméleti és gyakorlati tudásuk alapján értelmezni képesek a tárgyi kultúra alapvető jelenségeit, a verseny és kooperáció piaci lehetőségeit és annak etikai vonatkozásait.

Tehát ha van egy jó termékötleted, akkor szakmai tudásoddal nem csak a “milyenekre”, hanem a “hogyanokra” is választ tudsz adni!

 

Mit tanulhatsz az ipari termék- és formatervező mérnöki BSc szakon?

Az oktatás fő szervező szakmai programját az integrált terméktervezés tárgyak adják, ami szerint a termék megálmodásától, annak piaci bevezetéséig, a műszaki tervezéstől a gyártási technológia hozzárendeléséig, a gyártáselőkészítéstől az életciklusok környezeti, gazdasági, társadalmi elemzéséig egységben kezelik a termék teljes életútját. A tervezési feladatok termékfejlesztő és gyártó cégekkel egyeztetett aktuális témák alapján kerülnek megfogalmazásra.

Az ipari termék- és formatervező mérnök (BSc) program - a képzési követelményeknek megfelelően - alapozó és szakmai tárgyakat tartalmaz, melyek szervesen kacsolódnak az integrált terméktervezési tárgyak struktúrájához. A képzés során természettudományi (1-4. félév), gazdasági és humán ismeretek (1-7. félév) elsajátítása mellet számos szakmai tárgy keretében folyik a képzés (1-7. félév)

Ezen ismeretek elsajátításával biztosan megállod a helyed a terméktervezés világában, legyen az akár tárgytervezési vagy bútortervezési kihívás!

 

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

Az alapszak elvégzése után több továbbtanulási lehetőséged van egyetemek mesterszakjaira jelentkezni és természetesen a Terméktervező mérnöki mesterszakon továbbtanulni. Az ipari termék- és formatervező mérnök (BSc) a művész és a mérnök kvalitásait ötvözi, biztosítja a forma és funkció összhangját, a termék sikerét. Az ilyen szakemberek ma világszerte nagyon keresettek, így biztosítva lesz a jövőd!

Felvételi információk

Felvételi időszakban a felvételi információk a felvi.hu oldalon érhetőek el.

 

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Prof. Dr. Zalavári József
egyetemi tanár
(+36 99) 518-910
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
Szabóné Sándor Julianna
tanulmányi előadó
(+36 99) 518-736
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar