Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Ipari terméktervező mérnöki MSc

Miért az ipari terméktervező mérnöki MSc szak?

Az ipari terméktervező mérnöki mesterszak oktatási programja alapképzésre (BSc vagy BA) épülő mesterképzés, mely négy féléves, ökodesign szemléletű rendszerben szerveződött. Az alapozó, generalista tervezői és szakelméleti kurzusoktól a bővített szakmai ismeretek felé mutató, a személyes szakmai arculat megteremtését elősegítő oktatást valósit meg.

A képzés során megszerzett ismeretekkel önálló tervezői, projektvezetői képességeket sajátíthatsz el, melyek a munkaerőpiacon jelentős előnyt jelentenek majd a számodra!

 

Mit tanulhatsz az ipari terméktervező mérnöki (MSc) szakon?

Első szemeszter

Az első szemeszterben a design különböző területeit érintő szakmai feladatok megoldásán keresztül ad átfogó, az eddig megszerzett szakmai tudást integráló és annak színvonalát emelő ismereteket. A tervezői kompetenciát az ökodesign-filozófia, ökomenedzsment, ökomarketing, a technológia társadalmi és gazdasági, természeti és társadalomtudományi, művészeti összefüggéseinek megértésével szélesíti ki.

Második és a harmadik szemeszter

Hallgatóként képessé válsz arra, hogy egyre függetlenebb módon szervezd és strukturáld a tervezési innováció folyamatát, egyéni stratégia megfogalmazásával építsd fel a termék vizuális imázsának minden elemét. Ez a legkülönbözőbb ökodesign stratégia, ökodesign menedzsment és problémamegoldó tervezés módszertani ismeretek elsajátításával válik lehetővé, ökoanyag és technológiai ismeretekkel bővítve a képzést. Előtanulmányokkal készíti elő a diplomatéma kiválasztását.

Negyedik szemeszter

Az eddig megszerzett szakmai tudás a diplomamunka elkészítésével tárgyiasul. A diplomamunka lehetőség szerint ipari, ill. design stúdiókban, közvetlen piaci körülmények között elkészített mestermunka, amelyet elméleti és kutatói, teoretikus és empirikus munka alapoz meg.

 

Továbbtanulás és karrier lehetőségek

Az ipari termék- és formatervező mérnök a művész és a mérnök kvalitásait ötvözi; biztosítja a forma és funkció összhangját, a termék sikerét. Az ilyen szakemberek ma itthon és világszerte nagyon keresettek, így biztosítva lesz a jövőd!

Felvételi információk

Felvételi időszakban a felvételi információk a felvi.hu oldalon érhetőek el.

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Prof. Dr. Zalavári József
egyetemi tanár
(+36 99) 518-910
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar
Szabóné Sándor Julianna
tanulmányi előadó
(+36 99) 518-736
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar