Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciák

Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar TDK/MDK


Konferencia ismertető

A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar TDK és MDK Konferenciája egy bemutatási és értékelési fórum a legkiválóbb egyetemi hallgatóink számára, hogy bemutassák az elért tudományos és művészeti tevékenységüket, műalkotásaikat.

A Konferencia célja, hogy ösztönözze a hallgatók tudományos és művészeti diákköri tevékenységét, támogassa a tehetséges hallgatókat és mestereiket. Segítséget adjon a kutatómunkában való továbblépéshez, a pályakezdéshez és ösztönözze a doktori képzésre történő jelentkezést.

A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar a hagyományok szerinti kettő tudományterületen rendez Diákköri Konferenciát:

  • Tudományos Diákköri Konferencia
  • Művészeti Diákköri Konferencia

A konferenciára nevezett és elfogadott pályamunkákat – az előzetes írásbeli bírálatot követően – személyesen, szóban be kell mutatni a kari TDK/MDK szekcióülésein. A TDK/MDK nyelve a magyar. Az idegen nyelvű pályamunkák befogadási és bemutatási szabályairól a szekciók saját felhívásukban rendelkeznek.


Díjazás

A TDK-n, ill. MDK-n részvevő hallgatók pályamunkáját szakmai zsűri értékeli. A legjobb pályamunkák díjazásban részesülnek (az I., II. és III. helyezések).

A szakmai bizottságok támogatása esetén a szekció zsűrik a helyezéseket rangban követő különdíjakat adományozhatnak. Különdíj az I., II. és III. minősített helyezésekhez is társítható. A megfelelő színvonalúnak ítélt pályaművet bemutató diákok továbbjutási lehetőséget kapnak a 2023. tavaszán megrendezésre kerülő Országos Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciára (OTDK).


TDK/MDK Konferenciával kapcsolatos határidők

TDK/MDK Konferenciára jelentkezés határideje: 2024. őszi félév

TDK/MDK dolgozat, versenymunka leadásának határideje: 2024. őszi félév

TDK/MDK Konferencia időpontja: 2024. őszi félév


TDK/MDK kapcsolattartók

MDK kapcsolattartó:

Dr. Nagy Máté - egyetemi docens, Alkalmazott Művészeti Intézet

e-mail: fmk-mdk##kukac##uni-sopron.hu

 

TDK kapcsolattartó:

Dr. Bak Miklós – tudományos munkatárs, Faipari és Műszaki Intézet

e-mail: fmk-tdk##kukac##uni-sopron.hu


Korábbi TDK - MDK - OTDK - MTDK konferenciák és eredmények

Nagy öröm a számunkra, hogy egyre több hallgatónk vesz részt a kari TDK/MDK konferenciákon, és mutatja be első önálló projekt munkáját. Még nagyobb öröm, amikor ezek a munkák olyan sikeresek, hogy továbbjutnak, és megmérettetnek az OTDK/OMDK valamelyik szekciójában, és különösen büszkék vagyunk azokra a projektekre, amelyek valamilyen helyezést is elérnek.

Korábbi helyezettjeink:

Hallgatói élménybeszámolók


 

tdk-mdk-tamogatok.jpg

Cikk nyomtatása E-mail