Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Szakmai hét a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karon

 

Projekt hét a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karon

Az őszi félév utolsó oktatási hetében szakmai hét programokon vettek részt a műszaki és informatikai képzési területek hallgatói.

A gazdaságinformatikus hallgatók egy hetes „Hackathon” programon vettek részt az egyetemen, aminek a végén eladásokban mutatták be tervezéseiket, programozásukat. A hallgatóknak az "Álmodj velem!" társasjáték digitális adaptációját kellett elkészíteniük. A csapatok egy része webes technológiával, a másik része grafikus asztali alkalmazásként készítette el a játékprogramot. A projekthét végén minden csapat egy működőképes, több játékos által játszható alkalmazást mutatott be.

A projekthét keretében a faipari mérnök, valamint az ipari termék- és formatervező mérnök szakos hallgatók szakmai előadásokon és gyárlátogatásokon vettek részt.

A faipari mérnök hallgatók hétfőn a „Projekt feladatok” tárgy keretében készült előadásokat mutatták be, csütörtökön pedig a Kari Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciát tartották meg. A szakmai hét többi napján olyan kari céges partnerek képviselői tartottak szakmai előadások, mint pl. a JAF Holz Kft. képviseletében Föőr Róbert, vagy a Swiss Krono és a Garzon Bútor Kereskedelmi Kft. képviselői. Az üzemlátogatás esetében a hallgatók az IKEA Industry Magyarország Kft., a Foton Kft. és a Geszt Kft. soproni telephelyeit látogatták meg, valamint az elsőévesek jártak a TAEG Zrt. üzeménél is.

Az ipari termék- és formatervező mérnöknek készülő hallgatók szerdán a Sixay Bútor céget látogatták meg, pénteken pedig a Garzon Bútor Cégcsoport-tól Kükedi Lajos regionális kereskedelmi vezető, faipari mérnök, mérnök-közgazdász és Rankl Dániel projektmenedzser, ipari termék- és formatervező mérnök tartottak nekik előadást.

SzakmiaHet_FMK_collage2.jpg

Cikk nyomtatása E-mail