Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Nagy volt az érdeklődés a januári Nyílt Napon is

Újabb nyílt Napot tartott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar

A decemberi nyílt nap után újra megnyitotta kapuit a felsőoktatási szakok iránt érdeklődők előtt a Soproni Egyetem. A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar helyszínén több mint száz, az ország minden szegletéből érkezett fiatal érdeklődött a kar sokrétű képzései iránt.

Nyilt_nap_2023-01-18_01.jpgA műszaki, informatikai és művészeti képzések iránt érdeklődők a Soproni Egyetem botanikus kertjében található Ligneum Látogatóközpontba érkeztek, ahol a regisztráció mellett a kar Alkalmazott Művészeti Intézet hallgatóinak félév záró kipakolásával (KIPAQ) és munkáinak bemutatásával is megismerkedhettek.

Prof. dr. Magoss Endre dékáni üdvözlő beszéde után, Joóbné dr. Preklet Edina oktatási dékánhelyettes tartott tájékoztató előadást. A résztvevők egy átfogó bemutatkozást kaphattak a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karról, a felvételiről, a képzésekről és a hallgatóknak szóló lehetőségekről. Ezután Sajdik Tamás faipari mérnök hallgató, a kar HÖK elnöke adott némi ízelítőt az érdeklődőknek a soproni diákhagyományokról, valamint a kollégiumi- és diákéletről. Az ismetető előadások alatt és után is lehetősége volt a jelenlévőknek feltenni kérdéseiket az előadóknak és a jelen lévő szakfelelősöknek.

Nyilt_nap_2023-01-18_02.jpgDélután a program az érdeklődési területeknek megfelelően, csoportbontásban folytatódott tovább különböző helyszíneken, többek között laborlátogatásokkal, a kutatóközpont megtekintésével, és az intézetek életébe való bepillantással.

A műszaki képzési terület iránt érdeklődők részére érdekes programokkal és bemutatókkal készültek az oktatók, valamint meg lehetett látogatni a tanműhelyt is.

Az informatikai képzés iránt érdeklődőknek tartottak egy bemutatást a gazdaságinformatikus szakról, majd lehetőségük volt beszélgetni az oktatókkal, valamint aktív és végzett gazdaságinformatikus hallgatókkal.

A művészeti képzési terület iránt érdeklődők az Alkalmazott Művészeti Intézet félévzáró KIPAQ eseményén hallgathatták meg az intézet és a művészeti szakok bemutatását, valamint kaptak számos jótanácsot arról, hogy hogyan készüljenek a felvételire. Ezután lehetőségük volt megismerni az AMI-s hallgatók munkáit a kiállításon, a prezentációkon, illetve a személyes beszélgetéseken keresztül.

A szervezők és az oktatók köszönik az érdeklődőknek a nagy arányú részvételt az újabb Nyílt napon és remélik, hogy a megjelentek közül mindenki jól érezte magát a rendezvényen és minden felmerülő kérdésére választ kapott.

Nyilt_nap_2023-01-18_03.jpg

Cikk nyomtatása E-mail