Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Ilyen volt a decemberi Nyílt Napunk

Nyílt Napot tartott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar

 

Minden előzetes várakozást felülmúló érdeklődés övezte a Soproni Egyetem december 7-ei nyílt napját, ahol több mint ezer, az ország minden szegletéből érkezett fiatal érdeklődött a karok sokrétű képzései iránt. A Nyílt napon a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar is szeretettel várta az egyetem főépületében azt a közel 150 diákot, akik a műszaki, informatikai és művészeti képzések iránt érdeklődtek. A délelőtt folyamán általános kari tájékoztató előadások voltak a kar képzéseiről és a soproni diákéletről, majd déltől a képzési területek bemutatkozásával, szakspecifikus programokkal folytatódott a program.

nyilt-nap-FMK_2022.jpegA Nyílt nap az érdeklődők érkezésével és regisztrációjával kezdődött. A tájékoztató előadást Joóbné Dr. Preklet Edina, oktatási dékánhelyettes tartotta meg. A résztvevők egy átfogó bemutatkozást kaphattak a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karról, a felvételiről, a képzésekről és a hallgatóknak szóló lehetőségekről. Ezután Sajdik Tamás faipari mérnök hallgató, a kar HÖK elnöke adott némi ízelítőt az érdeklődőknek a soproni diákhagyományokról, valamint a kollégiumi- és diákéletről. Az ismetető előadások alatt és után is lehetősége volt a jelenlévőknek feltenni kérdéseiket az előadóknak és a jelen lévő szakfelelősöknek.

Déltől a program az érdeklődési területeknek megfelelően, csoportbontásban folytatódott tovább különböző helyszíneken, többek között laborlátogatásokkal, a kutatóközpont megtekintésével, és az intézetek életébe való bepillantással.

IMG_20221207_131512.jpgA műszaki képzési terület iránt érdeklődők részére érdekes programokkal és bemutatókkal készültek az oktatók, valamint meg lehetett látogatni a tanműhelyt is.

Az informatikai képzés iránt érdeklődőknek tartottak egy bemutat a gazdaságinformatikus szakról, majd lehetőségük volt beszélgetni az oktatókkal, valamint aktív és végzett gazdaságinformatikus hallgatókkal.

A művészeti képzési terület iránt érdeklődők az Alkalmazott Művészeti Intézet székhelyén, az egyetem „P” épületében hallgathatták meg az intézet és a három alapszak bemutatkozását, valamint kaptak számos jótanácsot arról, hogy hogyan készüljenek a felvételire. Ezután lehetőségük volt megismerni az AMI hangulatát kiállításokon, prezentációkon, illetve személyes beszélgetéseken keresztül.

A szervezők és az oktatók köszönik az érdeklődőknek a nagy arányú részvételt a Nyílt napon. Remélik, hogy a megjelentek közül mindenki jól érezte magát a kari rendezvényen és kielégítő válaszokat kapott a felmerülő kérdéseire.

 

Cikk nyomtatása E-mail