Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Soproni siker a Hungarian Startup University Programban

Hidi Boldizsár, Kötél Tamás és Kesjár Márkó a Soproni Egyetem másodéves faipari mérnök hallgatói által alapított BARK-Team, független szakértői bizottság értékelése alapján bekerült a Hungarian Startup University (HSUP) Demo Day 15 legpiacképesebb csapata közé és jogosulttá vált a fejenként 1 millió forintos kiemelt ösztöndíjra.

Az országos rendezvényen 167 csapat mérette meg magát. A 2024. július 9-én megrendezésre kerülő Demo Day-en a nyertes 15 csapatnak lehetősége nyílik befektetők előtti bemutatkozásra, kapcsolatépítésre. Témájuk a fakéregből gyártott hőszigetelő panelek kutatása és abból készülő termék fejlesztése. A Fakéregből gyártott szigetelő lemezek megoldást nyújtanak a piacon fellelhető több ezer tonna fel nem használt fakéreg szakszerű és környezetbarát hasznosításra. A csapat mentora a Soproni Egyetem kutatója Dr. Pásztory Zoltán, és a Startup Campus befektetési menedzsere Csik-Nemes Viktória volt.

A Soproni Egyetem Üzleti Tanulmányok Intézetében elérhető két féléves HSUP tantárgy célja az egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével, egy új, közös oktatási platformon keresztül.

Gratulálunk a BARK-Team sikeréhez!

hsup_intro_2023-5a2deaaacfe0fac00c622ea1677636bf-images-9.jpg

 

Az ösztöndíjprogram a STARTUP-2024-HSUP-032 azonosítószámú projekt keretében, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásból valósult meg.

Cikk nyomtatása E-mail