Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Kinevezéseket adtak át az egyetem központi tanévnyitóján

 

Prof. Dr. Fábián Attila a Soproni Egyetem rektora 2023. augusztus 15. napjától megbízta Dr. habil. Csiha Csilla egyetemi docenst, a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar külügyi és kutatási dékánhelyettesi feladatainak ellátásával, valamint Dr. habil. Horváth Péter György egyetemi docenst, a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar oktatási dékánhelyettesi feladatainak ellátásával.

A kinevezéseket és a dékánhelyettesi láncokat a központi egyetemi tanévnyitó ünnepségen adta át a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar dékánja, Prof. Dr. Magoss Endre.

2023.09.13_egyetem_evnyito_tom_8160.jpg 2023.09.13_egyetem_evnyito_tom_8175.jpg

A 2023/24. tanévre kiírt nemzeti felsőoktatási ösztöndíjra pályázatot benyújtott hallgatók kiemelkedő tanulmányi eredményük mellett egyéb szakmai, közéleti szerepvállalásukkal is kitűntek. Az Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesülő hallgatóknak az igazoló oklevelet Dr. Hankó Balázs államtitkár, Prof. Dr. Fábián Attila a Soproni Egyetem rektora és Dr. Csányi Sándor a Soproni Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnöke adták át a felsőbb éves hallgatóknak.

A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karról Szendi Dorina építőművész, Szőke Fanni építész és Sajdik Tamás faipari mérnöki szakos hallgatók részesültek az ösztöndíjban.

2023.09.13_egyetem_evnyito_tom_8256.jpg 2023.09.13_egyetem_evnyito_tom_8260.jpg 2023.09.13_egyetem_evnyito_tom_8248.jpg

 

Tanévnyitó a Soproni Egyetemen

Az egyetem Központi Tanévnyitó Nyilvános Egyetemi Szenátusi Tanácsülésén prof. dr. Fábián Attila, az egyetem rektora, valamint dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Innovációért és Felsőoktatásért felelős államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

2023.09.13_egyetem_evnyito_tom_7887.jpg

Az ünnepségen A Soproni Egyetem Szenátusa - az Erdőmérnöki Kar Dékánjának javaslatára és a Soproni Egyetem Rektorának előterjesztésére - Soproni Egyetem Díszpolgára kitüntetést adományozott Zambó János Péternek, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkárának.

A rendezvényen részt vett dr. Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, valamint dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is, aki a a befogadó város nevében köszöntötte az esküt tett hallgatókat.

2023.09.13_egyetem_evnyito_tom_8300.jpg

A tanévnyitón Selmecbányát is köszöntötték énekkel a jelenlévők, hiszen Soproni Egyetemért Emlékérmet kapott az intézmény ősi alma materének otthont adó város. A 18. század második felében megalakult az Erdészeti Intézet, majd 1840-ben a Bányászati és Erdészeti Akadémia, majd a Bányászati és Erdészeti Egyetem. 1919-ben az iskola Sopronba költözött. Így valójában a Soproni Egyetem a híres Bányászati Akadémia utódja, szellemi hagyományainak hordozója – idézte fel az ünnepségen Nadežda Babiaková, Selmecbánya polgármestere.

(forrás: sopronmedia.hu)

Cikk nyomtatása E-mail