Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Kihirdették a győzteseket – A Weöres Sándor Színházban jutalmazták hallgatóink munkáit

(Forrás: uni-sopron.hu)

wsz2f.jpgA Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar, Alkalmazott Művészeti Intézetének hallgatói közel egy éven át dolgoztak a Weöres Sándor Színház aulájának és éttermének belsőépítészeti tervein.

A Falco Zrt., mint stratégiai partner volt az összekötő kapocs a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara és a Weöres Sándor Színház között. Az intézmények együttműködéséből komplex vizsgaprojekt született: az Alkalmazott Művészeti Intézet harmadéves építőművész hallgatói készítették el a színház aulájának és éttermének újragondolt belsőépítészeti terveit. Felkészítő tanáruk Bakonyi Beáta és Szén-Molnár Tamás művésztanárok voltak és a kezdeményezést Dr. Lenkei Balázs intézetigazgató karolta fel.

A szombathelyi Weöres Sándor Színházban a csütörtöki Kivilágos kivirradtig előadás előtt ünnepélyes keretek között hirdették ki győzteseket.

A belsőépítészeti tervekből egy hónapon át látogatható bemutatón szavazhatott a tervekre személyesen a közönség. Emellett online formában is várták a szavazatokat. A színházi dolgozók külön voksolhattak a nekik tetsző belsőépítészeti megoldásra és a Soproni Egyetem tanárai is felállítottak egy rangsort, így három fronton zajlott le a legjobbak kiválasztása. A pályamunkákra több mint 3000 papíralapú szavazat érkezett, továbbá 2700 online.

A díjakat Bakonyi Beáta művésztanár, Kovács Tamás, a Falco Zrt PR vezetője és Szabó Tibor, színházigazgató adták át.

 

Eredmények:

Közönségdíj – a színházban személyesen és online leadott szavazatok alapján:

I.helyezett: Keserű Dorka

Színházi dolgozók díja:

I.helyezett: Néger Martin

Soproni Egyetem szakmai díjai:

I. helyezett: Heil Rozália

II. helyezett: Csabai Luca

III. helyezett: Keserű Dorka

 

A projektben résztvevő hallgatók közül oklevelet és ajándékcsomagot vehetett át Kovács Tamástól, a Falco Zrt. PR vezetőjétől: Kiss Virág, Marton Bendegúz, Takács Alexandra és Varga Judit építészművész hallgató.

 

A tervek szerint a díjnyertes munkákat májusban a Ligneumban a soproni közönség is megtekintheti.

 

A közönségdíjas Keserű Dorka terve:

A színházi dolgozók győztes terve Néger Martiné:

A szakmai I. helyet Heil Rozália kapta:

Cikk nyomtatása E-mail