Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Karunk oktatója lett az egyik MTA munkabizottság elnöke

 

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karának egyetemi tanárát választották meg az MTA Természetes Polimerek Munkabizottság elnökének.

Alpár Tibor2024. április 17-n tartotta az MTA VII. osztály Szervetlen Kémiai és Anyagtudományi Bizottság Természetes Polimerek Munkabizottsága az újjáalakuló ülését a Budapesti Műszaki Egyetemen. A Munkabizottság 28 taggal rendelkezik, első sorban a Budapesti Műszak Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Soproni Egyetem oktatóiból, kutatóiból és számos piaci szereplő küldötteiből.

Az ülést dr. Koczkáné dr. Csiszár Emília a BME nemzetközi rektorhelyettese és a Szervetlen Kémiai és Anyagtudományi Tudományos Bizottság elnöke nyitotta meg.

A munkabizottsági ülés előkészítése során a tagoktól érkezett javaslatok alapján új elnöknek prof. dr. Alpár Tibor László egyetemi tanárt (SOE Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar, Alkalmazott Tudományi Intézet) kérte fel az elnök asszony. A munkabizottság tagjai titkos szavazás során egyhangúan megszavazták a Természetes Polimerek Munkabizottság elnökének dr. Alpár Tibor Lászlót.

Prof. dr. Alpár Tibor László megköszönte a Munkabizottság bizalmát, és röviden ismertette terveit az elkövetkező három évre.

Cikk nyomtatása E-mail