Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

JAF Akadémia: Faépítészet szakmai nap Sopronban

(Forrás: www.jafholz.hu)

JAF Akadémia: Faépítészet szakmai nap Sopronban

 

"Faépítészet a jövő záloga - A CLT technológia és tervezési szempontjainak bemutatása" címmel rendezte meg szakmai napját a JAF Holz Magyarország április 25-én, aminek a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpontja adott helyszínt. A szakmai előadások során, nagy tapasztalattal bíró nemzetközi és hazai előadók osztották meg faépítészeti ismereteiket az eseményre regisztrált szakemberekkel.

A JAF Akadémia nagy sikerű, faépítészeti rendezvény sorozatának soproni állomásán köszöntőt mondott professzor dr. Magoss Endre egyetemi tanár, a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar dékánja. Ezután Föőr Róbert okl. faipari mérnök, a JAF Akadémia szakmai előadója mutatta be a céget, a CLT technológiát és referencia épületeket. Valamint a szakmai nap folyamán előadást tartott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar részéről dr. Hantos Zoltán egyetemi docens, tartószerkezet-tervező és Horváth Kund PHD hallgató, okl. építőmérnök tartószerkezeti tervező, építési szakértő is.

20240425_090203.jpg 20240425_090538.jpg

 

Az alábbiakban JAF Holz Magyarország beszámolója az eseményről:

 

JAF AKADÉMIA: AKKREDITÁLT FAÉPÍTÉSZET SZAKMAI NAP SOPRONBAN

"Faépítészet a jövő záloga - A CLT technológia és tervezési szempontjainak bemutatása" című szakmai napunk helyszíne ezúttal a Soproni Egyetem Ligneum Látogatóközpontja volt.

A #JAFAkadémia nagy sikerű, faépítészeti rendezvény sorozatának első állomásán köszöntőt mondott professzor dr. Magoss Endre egyetemi tanár, a Soproni Egyetem, Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar dékánja. Ezután Föőr Róbert okl. faipari mérnök, a JAF Akadémia szakmai előadója mutatta be a céget, a CLT technológiát és referencia épületeket.

 

A 2 KREDITPONTOS RENDEZVÉNY FOLYAMÁN ELŐADÁST TARTOT TÖBBEK KÖZT:

  • a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar részéről dr. Hantos Zoltán egyetemi docens, tartószerkezet-tervező és Horváth Kund PHD hallgató, okl. építőmérnök tartószerkezeti tervező, építési szakértő is,
  • Professzor Dr. Lublóy Éva a fa szerkezetek tűzvédelmi tervezéséről,
  • Markó Gábor okl. faipari mérnök, c. egyetemi docens, igazságügyi szakértő a mérnöki faszerkezetek faanyagvédelméről, kivitelezési problémákról a faépítészetben,
  • valamint szó volt konkrét CLT épületek tervezési koncepciójáról, anyagválasztás szempontjairól az Eco Wood Home Solutions Kft. képviselőinek előadásában.

 

Ezúton is köszönjük a több mint 100 résztvevőnek, előadóknak, kollégáknak, valamint a SOPRONI EGYETEM Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar közreműködését!

Cikk nyomtatása E-mail