Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Hallgatóink belsőépítészeti munkáiból nyílt kiállítás Szombathelyen

szinhaz1.jpgA Soproni Egyetem hallgatói által készített tervekből nyílt kiállítás a szombathelyi Weöres Sándor Színház aulájában, melynek témája a színház belsőépítészeti átalakítása. A pályamunkákra személyesen és online formában is várják a közönség szavazatokat.

A Falco Zrt., mint stratégiai partner volt az összekötő kapocs a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar és a Weöres Sándor Színház között. Az intézmények együttműködéséből komplex vizsgaprojekt született: az Alkalmazott Művészeti intézetre járó harmadéves építőművész hallgatók készítették el a színház aulájának és éttermének újra gondolt belsőépítészeti terveit, amelyeket a közelmúltban mutattak be.

A Bakonyi Beáta és Szén-Molnár Tamás által oktatott építőművész egyetemi hallgatók felé a kérés az volt, hogy a meglévő tereket tegyék otthonosabbá, egységessé és tartsák szem előtt az aula és az étterem többfunkciós szerepét.

Nyolc pályamunka készült el: a belsőépítészeti tervek között akadt olyan, amiben az infopult új helyre került és az aulában beszélgetőpontokat alakítottak ki, volt, aki képzőművészeti formákban álmodta meg az ülőbútorokat és akadt olyan is, aki egyedi vitrinekbe tenné a színház díjait, ereklyéit. A legextravagánsabb ötlet minden bizonnyal a színházi lépcső pirosra színezése volt.

szinhaz2.jpg

A bemutatón dr. Lenkei Balázs, a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója (képünkön) kiemelte: „Fontos számunkra az, hogy az egyetem nem egy burok, ahol a hallgatók csak különböző elméleti feladatokat végeznek el, mert ha kikerülnek a való életbe, akkor lehet hogy sokként éri őket, hogy igenis van piac, van megrendelő, vannak határidők olyan kényszerítő körülmények amelyek adott esetben egy hallgató számára furcsák lehetnek. Nekünk az a célunk,, hogy a hallgatókat tulajdonképpen már az első évtől olyan feladatok elé állítsuk amelyek valós kihívásokkal társulnak”

Kovács Tamás a Falco Zrt. Pr-vezetője elmondta: „ A kitűzött cél az volt, hogy a színház auláját és az éttermét a Krúdy klubbot úgy alakítsuk át, hogy azok többfunkciós közösségi teret alkossanak. Itt jött képbe a Falco Zrt sok évtizede kiemelkedő szakmai partnere a Soproni Egyetem jelen esetben a Faipari Mérnöki és Kreatívipari kar továbbá a kultúra összekapcsolódása. Ezek nagyon fontos láncszemek voltak arra, hogy a holnap művészeinek és szakembereinek a rátermettségét a felsőoktatásban rejlő szakmai piaci létjogosultságot be tudjuk.” – tette hozzá a cégvezető.

Az eseményen részt vett és köszöntőt mondott dr. Nemény András Szombathely polgármestere is.

szinhaz3.jpg

A nyolc pályamunkára személyesen a Weöres Sándor Színházban, valamint a szombathelyi színház honlapján is lehet szavazni. A közönségszavazás győztese a Falco Zrt. jóvoltából 200.000 Ft pénzdíjazásban részesül!nyosan nem marad el!

(Forrás: www.uni-sopron.hu)

Cikk nyomtatása E-mail