Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Formatervező hallgatónk diplomamunkája az Országos Kerámiaművészeti Triennálén

Pintér Viktória formatervező diplomamunkája az Országos Kerámiaművészeti Triennálén

Pintér Viktória nemrég végzett hallgatónk, aki tavaly védte meg A csokoládétálalás porcelánjai című diplomadolgozatát formatervező művész MA szakon. A diploma folyamat keretében Viktória magas minőségű édesség tálalásához tervezett luxus kivitelű eszközöket a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda igényei szerint.

Névtelen2.png

Az Országos Kerámiaművészeti Triennálé helyszíne Pécsett a Zsolnay-negyedben található m21 Galéria, és a kortárs magyar kerámia- és porcelánművészet új értékeit mutatja be. A pályázatot idén is óriási érdeklődés kísérte: a Triennálén a zsűri döntése alapján 100 alkotó több mint 200 munkáját láthatjuk, így a tárlat a hazai művészi kerámia szakma eddigi legnagyobb kiállításának mondható.

porcelan.png Névtelen.png

A porcelánból készült prototípusok egyetemünk külső oktatási helyszínén a kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdióban készültek. A diplomamunka témavezetője dr. Molnár László egyetemi docens, belső konzulensek: dr. Polyák János egyetemi docens és Üveges Péter művésztanár. A Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda részéről Harrer-Abosi Beatrix látta el a külső konzulensi feladatrokat.

Gratulálunk volt hallgatónknak a szép eredményhez!

Cikk nyomtatása E-mail