Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

FELVÉTELI VIZSGA: alapszakos művészeti képzéseinkre

 

Az alapszakos művészeti képzéseinkre (építőművészet BA, formatervezés BA, tervezőgrafika BA) jelentkezőknek kétfordulós felvételi vizsgát kell teljesíteniük.

Az első fordulóhoz szakmai portfolió anyag készítése és elektronikus úton történő beadása szükséges. A második forduló felvételi elbeszélgetés Sopronban.

I. FORDULÓ

MIT KELL BEKÜLDENIE?

 • Motivációs levél – maximum 1 db A4-es oldal PDF formátumban, külön file-ként;
 • Portfólió – maximum 20 Mb terjedelemben, PDF formátumban. A file elnevezése a következő legyen: vezetéknév-keresztnév.pdf, például minta-sándor.pdf, ellenben a szerkesztett anyag nem tartalmazhat sem személyes, sem elérhetőségi adatokat.
  • rajzi tanulmányi anyag bemutatása max. 7-8 oldal (szabadkézzel készített fekete-fehér és/vagy színes rajzok, vázlatok, krokik, például: tárgyrajzok, csendélet, embertanulmányok (kézfej, portré, akt), növény-, állattanulmányok, stb.)
  • választott szaknak vagy szakoknak megfelelő alkotások összeállítása, max: 7-8 oldal (például tervek, szabadkézi vázlatok, modellekről készített fotók, digitálisan készített anyagok)
  • Amennyiben több szakra felvételizik, értelemszerűen több, a megjelölt szakoknak megfelelően szerkesztett portfóliót szükséges beküldeni.
 • Nyilatkozatok:
 • A felvételi díj befizetését igazoló bizonylat olvasható minőségű elektronikus formában, az eredetit pedig kérjük megőrizni. A 4.000 forintos díjat minden jelentkezőnek csak egyszer kell befizetnie, függetlenül attól, hogy a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar hány szakára jelentkezik.

 

Utalással kapcsolatos információk: 

 • Számlaszám: 11737083-24683441 (IBAN:HU51 1173 7083 2468 3441 0000 0000, SWIFT kód: OTPVHUHB)
 • Név: Soproni Egyetem
  Az utaláskor a közlemény rovatba az alábbi információnak kell bekerülnie: FMK 20k29001 művész alkalmassági vizsgadíj - jelentkező neve

 

Hova szükséges elküldeni a felvételi dokumentumokat?

Kizárólag elektronikus úton az portfolio@uni-sopron.hu e-mail címre.

A Soproni Egyetem a felvételi eljárás során készített munkákat a pótfelvételi eljárás lezárását követő 30. napig őrzi, ezt követően azok megsemmisítésre kerülnek.

A szakmai portfólió anyagot április 8 - 21. között kérjük elküldeni.*

*A 2024. április 21. vasárnap 24.00 óra után érkezett anyagokat nem tekintjük beérkezettnek.

 

Az I. forduló eredményét minden jelentkező a www.felvi.hu oldal e-felületén 2024. május 13. után megtekintheti. 

II. FORDULÓ

A II. fordulóba továbbjutott jelentkezőket felvételi elbeszélgetésre várjuk, amely keretében az I. fordulóban benyújtott portfólió anyagáról és motivációs levelükről tartanak elbeszélgetést a felvételi bizottság tagjaival.

A felvételi elbeszélgetés időpontja:

2024. június 17. - 20. között (a kiértesített időpontban, beosztás szerint)

A felvételi elbeszélgetés helyszíne: 

Soproni Egyetem, P épület (9400 Sopron, Cházár András tér 1. - Erzsébet Kert)

Mit kell hozni a felvételi elbeszélgetésre:

 • Személyi igazolvány, lakcímkártya szükséges a regisztrációhoz.
 • Az I. fordulóban beküldött portfólió és motivációs levél elektronikus formában a felvételi bizottságnál lesz, így azt nem szükséges magukkal hozni.

 

A II. fordulós felvételi elbeszélgetés menetéről és pontos időpontjáról részletes tájékoztatást kapnak a jelentkezők a www.felvi.hu-n megadott elektronikus e-mail címükre.

Kérjük, hogy figyeljék a felvi-hu-n megadott e-mail címüket!*

* a SPAM mappát is
Cikk nyomtatása E-mail