Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Faipari Kutatóközpont

 

A Faipari Mérnöki és Kreatívipari kar központi kutató labor hálózatot hozott létre annak érdekében, hogy a piac igényeit a leghatékonyabban tudja kiszolgálni. Fával kapcsolatban szintem minden vizsgálatot és kutatást el tudunk végezni, vállalunk kutatási és pályázati együttműködést minden piaci szereplő számára. A laborokban nagy tapasztatlattal rendelkező kutatók állnak rendelkezésre az innováció és a körkörös gazdaság egyik legalkalmasabb alapanyagának a fának vizsgálatára, fa vagy faalapú termékek fejlesztésére.

A laborokban nagy hangsúlyt kapnak az alapanyag vizsgálatok, beleértve a fa mikro felépítését, a faanyag mechanikai tartóssági tulajdonságait, stb.

A faipari technológiák tesztelésére, fejlesztésére szolgál a technológiai laboratórium, ahol felületkezelési ragasztási, egyéb lemezipari és más fatechnológiához kapcsolódó együttműködéseket kínálunk.

Optikai laborunk a legkorszerűbb berendezésekkel van felszerelve, atomerő- és elektron mikroszkóp és Raman illetve IR spektrométer segítségével az anyag molekuláris szintjéig tudunk vizsgálatokat végezni.

Csomagolás és papíripar területein jelentős megújuláson esett át a labor, így hatékony kutatási és fejlesztési bázist kínál az iparág szereplői számára.

Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Dr. Pásztory Zoltán
dékánhelyettes, egyetemi docens
(+36 99) 518-298
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar