Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Faanyagvédelmi részismereti képzés

Faanyagvédelmi részismereti képzés végzett okl. és MSc faipari mérnökök számára 

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara faanyagvédelmi részismereti képzés keretében nyújt lehetőséget elsősorban a végzett okleveles és MSc faipari mérnökeinknek az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelettel összefüggésben odaítélhető faanyagvédelmi jogosultságokhoz szükséges kreditpótlásra.  

A faanyavédelmi tervezői (FVT) valamint a faanyagvédelmi szakértői (SZÉS14) jogosultsághoz szükséges plusz krediteket a következő kurzusok szolgáltatják: 

FM0049  

Faanyagok károsodása 1.  

FM0043 

Építmények, fa- és faalapú termékek faanyagvédelme 1.  

FM0050  

Faanyagok károsodása 2. 

FM0044 

Építmények, fa- és faalapú termékek faanyagvédelme 2. 

FM0045  

Építmények, fa- és faalapú termékek faanyagvédelme 3.  

FM0112  

Munka- és környezetvédelem a faanyagvédelemben 

FM0135 

Technical terms in wood protection 

FM0001  

A faanyagvédelem jogi és szabályozási környezete  

FM0051  

Faanyagvédelmi tervezés, kivitelezés és szakvéleményezés 

 

Össz: 

34 

A kurzusok a 2016. évtől beindított és működő fapari mérnöki MSc képzés faanyagvédelmi specializációjának keretében jelenleg levelezős tanrendben abszolválhatók úgy, hogy a képzésben résztvevő hallgatók számára aktuálisan kiírt kurzusokat a részismereti képzésre jelentkezők is felvehetik a SOE Neptun rendszerén keresztül. 

Jelentkezés módja:  

Jelentkezni az Egyetemi  Tanulmányi Központ (ETK) alábbi linkjén található kérelem letöltésével, kitöltésével és elküldésével lehetséges:  

http://etk.uni-sopron.hu/kerelem-reszismeretek-megszerzesere 

A kérelem 3000Ft-os eljárásidíj ellenében nyújtható be, melyet a letölthető kérelmen feltüntetett számlaszámra kell befizetni. A részképzés díja jelenleg 4000Ft/kreditérték, melyet az idei félévben aktuális kurzusok kreditértékének összege alapján kell majd befizetniük a képzésben résztvevőknek (várhatóan szintén a SOE Neptun rendszerén keresztül). 

A kérelem kitöltését MS Word-ben lehetséges megtenni, melynek kinyomtatott és aláírt pdf vagy jpg változatát szíveskedjenek megküldi az ETK e-mail címére, mely a kérelmen szintén megtalálható. 

Kérjük a kedves Jelentkezőket, hogy az eljárási díj befizetéséről szóló bizonylatot is mellékeljék a kérelemhez.  

Jentkezés határideje:  

A kérelmek befogadási határideje 2023. február 24-ig, abban az esetben, ha a jelentkező a regisztrációja és a tárgyfelvétele is ugyanezen határidőig megtörténik. A rendszer estleges anomáliái miatt (túlterheltség stb.) javasolt a jelentkezést már lehetőleg 2023.február 22-ig megvalósítani, hogy kellő idő maradhasson a regisztrációra és a tantárgyak felvételére. 

Információk: 

Giczi Szilvia Viola, FIR referens (+36 99) 518-734 giczi.szilvia@uni-sopron.hu 

Dr. Horváth Norbert egyetemi docens, (+36 99) 518-216 horvath.norbert@uni-sopron.hu 

Cikk nyomtatása E-mail