Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Erasmus+

ERASMUS

Gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereknek alkalmazkodniuk kell a tanítás és tanulás új formáihoz, kihasználva az új lehetőségeket. Az oktatás, a képzés és a nem formális tanulás fontos tényező a munkahelyteremtésben és Európa versenyképességének növelésében.

Az Erasmus+ ennek érdekében 2014. és 2020. között 14,7 milliárd eurót biztosít az európai oktatás, képzés, ifjúsági szakma és sport megerősítésére.

HATÁRIDŐK

Tanulmányi mobilitás:
Őszi félévre 2024. március (várhatóan)
Tavaszi félévre 2023. október 5.
Szakmai gyakorlat: folyamatos

 

Hasznos oldalak a tanulmányi mobilitásról a Tempus Közalapítvány honlapjáról:

 

Az Erasmus programról általában

Az Erasmus program a felsőoktatásnak teremt pályázati lehetőségeket. A program a neves filozófusról, teológusról, humanistáról Rotterdami Erasmusról (1469-1536) kapta a nevét.

Az Erasmus+ az Európai Bizottság egyik legsikeresebb és legismertebb programja, mely mostanáig több mint 1,7 millió egyetemi hallgató mobilitását segítette elő Európában. Az egykori Erasmus hallgatók szerint az Erasmus tapasztalat a végzés utáni munkakeresést is megkönnyítette számukra.

Az Erasmus mobilitásra szánt 2007. évi teljes európai költségvetés 336,6 millió eurót (2006: 250 millió euró) tesz ki, ezen felül a centralizált projektekre szánt keret 2007-ben ~18 millió euró.


Támogatható tevékenységek

  • felsőoktatási hallgatók tanulmányi célú mobilitása (hossza 3-12 hónap)
  • tanulmányok és szakmai gyakorlat kombinációja (hossza 3-12 hónap)

Szociális támogatás pályázat

A Soproni Egyetem és a Tempus Közalapítvány pályázati lehetőséget hirdetnek szociális alapú kiegészítő pénzügyi támogatásra azon felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, akik a 2020/2021-es tanévben Erasmus+ programországba történő tanulmányi célú vagy szakmai gyakorlati mobilitási ösztöndíjat kívánnak elnyerni.

A szociális alapú támogatás célja egyenlőbb esélyt nyújtani a felsőoktatási mobilitás területén is a kiutazók számára az Erasmus+ programban.


Fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgató kiegészítő támogatás pályázata

A Soproni Egyetem és a Tempus Közalapítvány kiegészítő támogatásra irányuló pályázatot hirdetnek azon felsőoktatásban tanuló/dolgozó fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók illetve munkatársak számára, akik az adott tanévben Erasmus+ mobilitási ösztöndíjat nyertek el.

A támogatás célja egyenlő esélyt nyújtani a felsőoktatás területén is a speciális ellátást igénylő kiutazók számára az Erasmus+ programban.


Cikk nyomtatása E-mail

Kapcsolódó elérhetőségek

Tolvaj Vera
doktori előadó
(+36 99) 518-616
Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar