Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Diplomaátadó ünnepség - 2024. február 8.

A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar diplomaátadó ünnepsége

 

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar 2024. február 8-án tartotta meg diplomaátadó nyilvános tanácsülését, melyen közel negyven végzős hallgató vette át diplomáját prof. dr. Magoss Endre dékántól.

Az ünnepség elején prof. dr. Alpár Tibor rektorhelyettes úr és prof. dr. Magoss Endre dékán úr is megtartotta ünnepi köszöntőjét.

DSC_8569.JPG

A 2023/2024. tanév I. félévében négy doktorjelölt védte meg sikeresen doktori disszertációját, Dr. Németh Róbert professzor úr, a Cziráki József Doktori Iskola vezetője előterjesztette a doktoravatást, majd az eskü letétele után prof. dr. Alpár Tibor a Soproni Egyetem Rektora és Szenátusa nevében ünnepélyesen és szeretettel doktortársává fogadta a jelenlévő doktorjelölteket: Móricz László, Novotni Adrienn és Suriné Lengyel Veronika. Király Tamás az oklevelet későbbi időpontban tudja átvenni.

A diplomaátadó kitüntetések, elismerések átadásával folytatódott.

Az egyetem rektora tiszteletbeli doktor kitüntető címet adományozott Satoru Tsuchikawa, a Nagoyai Egyetem professzora részére. Professzor úrral a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar 2004 óta működik együtt. 2013-ban egy hónapig tartózkodott az egyetemen és segítette javaslataival a doktorandusz hallgatók munkáját és részt vett a Fizika és Elektrotechnika Intézetben folyó kutatómunkában. Ez a munka elektronikus kapcsolaton keresztül is folytatódott. Tsuchikawa professzor három alkalommal fogadott Nagoyában magyar kutatói delegációt. Az együttműködések során a sikeres projektek mellett 5 közös publikáció jelent meg nemzetközi folyóiratokban. Az együttműködést a Japánban őshonos fafajok gőzölési tulajdonságainak feltárásával kívánják folytatni.

Az egyetemünk legmagasabb hallgatói kitüntetését, az Alma Mater Emlékérmet a karról az idei tanévben Pristyák László és Sajdik Tamás faipari mérnökjelölteknek ítélte oda az egyetem Szenátusa.

DSC_8677.JPG

A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar dékánja Dékáni Dicséretben részesítette Plesér Zsófia Viktória faipari mérnökjelöltet.

A dicséretek átadása után elérkezett az oklevélátadás pillanata, a hallgatók az eskütétel után egyesével vették át diplomájukat a dékán úrtól és fogadták gratulációját.

A diplomák ünnepélyes átadása után a végzettek nevében Sajdik Tamás faipari mérnök köszönte meg az Egyetem valamennyi dolgozójának áldozatos munkáját és önzetlen segítségét, amit a képzésük ideje alatt nyújtottak.

DSC_8533.JPG

Cikk nyomtatása E-mail