Nyelvváltó

Gyengénlátó Változat

Az FMK csapatai verhetetlenek kÖRÖMpörkölt főzésben!

Isteni ételek, jó zene és remek hangulat volt a (k)ÖRÖMpörkölt főzőversenyen. Június 14-én pénteken, reggel 8 órakor foglalták el a csapatok a tűzrakó helyeket és kezdték el az előkészületeket. 9 órára már minden bogrács alatt pattogott a tűz és készültek a finomabbnál-finomabb ételek. Amíg a csapatok a legszaftosabb pörkölt elkészítésén dolgoztak, volt szkanderverseny, zene kívánságra dj Jokótól.

A második alkalommal megrendezett gasztronómiai közösségépítő program remek alkalmat adott ez az esemény arra, hogy a munkatársak kötetlenül beszélgessenek, ismerkedjenek egymással és jól érezzék magukat.

A versenyt idén a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar Alkalmazott Tudományi Intézet csapata nyerte! 

koromporkolt-fozes_1.jpg

Az idei egyetemi főzőversenyen 20 csapat indult, melyek közül az FMK Alkalmazott Tudományi Intézete (alias: Etalon) hozta el az első helyet a szürkemarha nyakból és helyi, hagyományos alapanyagokból készített pincepörköltjével. A csapat tagjai Csiha Csilla, Koncz Adrienn, Alpár Tibor, Garab Jozsef, Magoss Endre, Németh Gábor, Németh Szabolcs voltak. Az ízek és az állag mellett fontos volt, hogy a tálalás során a probléma megoldó képességeit is megmutassa a csapat.

IMG_5212.JPG IMG_5210.JPG

Egy faforgácsnyival lemaradva, szoros versenyben a második helyen végzett másik kari csapatunk, a Főztünk Lecsót mÚltkor Ezért Neveztünk Talán újrA azaz a FLUENTA, akik a tavalyi évhez hasonlóan a részvételt helyezték előtérbe, és külön öröm volt számukra, hogy ez idén ilyen jó helyezéssel is párosult. A csapat tagjai - Bak Miklós, Báder Mátyás, Buga-Kovács Luca, Fehér Sándor, Horváth Norbert, Komán Szabolcs, Németh Róbert, Takács Dávid - a BPK udvarán késő délutánig kitartottak a közösségépítés jegyében.

IMG_5221.JPG IMG_5219.JPG

Gratulálunk kollégáinknak, akik ezek szerint gasztronómiai téren is kiválóan tudnak teljesíteni! :)

Cikk nyomtatása E-mail